GET:
Array
(
    [page] => epilare-laser-clearscan
)
Ce nada mica sunt! ♥

Epilare permanent progresiva laser ClearScan

Laser ClearScan revolutioneaza epilarea permanent progresiva. Cea mai eficienta, rapida si nedureroasa metoda de epilare definitiva pentru orice zona si tip de piele.

Epilarea permanent progresiva presupune distrugerea foliculilor pilosi intr-un numar cat mai mare, pentru a nu mai da nastere firelor de par noi. Acest lucru se poate realiza prin metode performante, care tintesc selectiv radacina firului de par aflat in faza activa de crestere.

Metodele utilizate pana in prezent - aparatele de ras, cremele epilatoare, epilarea cu ceara sau electroliza firului de par - s-au dovedit a fi ineficiente, necesitand o noua epilare la o perioada scurta de timp sau aparitia unor efecte secundare nedorite de pacienti: pseodofoliculita sau cicatricile dupa electroliza. Lumina intens pulsata, relativ nou introdusa, realizeaza o reducere a pilozitatii, avand insa dezavantajul ca nu poate interveni pe toate tipurile de piele si de par.

Epilarea cu Laser Clear Scan a revolutionat acest procedeu, avand o eficienta mult mai mare decat oricare alte metode de epilare, inclusiv cea prin lumina intens pulsata. Atat din punct de vedere al rezultatului final, cat si datorita eliminarii durerii prin racirea si protejarea concomitenta a epidermei fac din epilarea cu Laser Clear Scan cea mai eficienta, rapida si nedureroasa metoda de epilare definitive.

Epilarea permanent progresiva cu Laser Clear Scan este un tratament de reducere a pilozitatii

Firele de par se dezvolta dintr-o radacina (denumita si folicul pilos) in cadrul unui ciclu de crestere, acre cuprinde trei faze:

Faza de crestere in care firul de par se dezvolta. Nu toate firele de par se afla la un anumit moment in aceasta faza. Daca la nivelul pielii capului 85% din fire sunt in faza de crestere, aceasta proportie se modifica in functie de regiunile ale corpului. Parul de pe fata se afla in faza de crestere in proportie de 50-70%, in timp ce la nivelul bratelor, antebratelor si gambelor, doar 20% se gasesc la un moment dat in aceasta faza. Durata de timp in care parul creste este de asemenea diferita: la nivelul capului este de 2-6 ani, iar la gambe sau antebrate de 13-16 saptamani.

Dupa terminarea cresterii, foliculul pilos urmeaza o faza de tranzitie, in care radacina firului de par intra in regresie. Aceasta este de fapt o etapa intermediara care face trecerea spre perioada in care foliculul pilos si deci firul de par intra intr-o faza de latenta. Cu alte cuvinte, firul de par nu mai creste, dar ramane atasat foliculului pilos pentru o durata de timp variabila, de la cateva saptamani si pana la un an.

In aceasta faza inactiva se afla intre 50 si 80 % din firele de par. Dupa terminarea acestei ultime faze, ciclul se reia cu faza de crestere, in care foliculul pilos da nastere unui nou fir de par.

Faza de crestere

Faza tranzitorie

Faza de regresie

Trebuie sa retineti ca un numar de foliculi pilosi se pot activa in mod fiziologic in anumite situatii: in sarcina, la menopauza sau in situatiile unor afectiuni (ovar polichistic sau tumori virilizante).

Cum actioneaza Clear Scan?

ClearScan elibereaza un unde laser care au drept tinta selectiva foliculul parului. Datorita absorbtiei scazute a melaninei, dar si gratie unui sistem performant de protectie a epidermei, efectele adverse cum ar fi petele inchise la culoare sau cicatricile sunt practic absente dupa tratamentul cu ClearScan.

Spre deosebire de lumina intens pulsata, care este o lumina vizibila ochiului uman, dar care are un spectru larg, cu lungimi de unda diferite, laserul actioneaza printr-o singura lungime de unda, cu energii inalte destinate unor targeturi specifice. In cazul indepartarii firului de par, tinta este radacina firului de par.

Laserul ClearScan utilizeaza energii care produc distrugerea numarului foliculilor pilosi in proportie de 80-95%. Procedeul se numeste fototermoliza si consta in producerea de caldura care, la nivelul firului de par este transferata radacinii parului pe care o distruge.

ClearScan epileaza toate tipurile de piele? Chiar si pielea bronzata?

Aceasta noua metoda de epilare laser este eficienta atat pentru pielea deschisa la culoare, cat si pentru persoanele care au un ten mai inchis. In plus, datorita abilitatii de a trata in siguranta inclusiv pielea bronzata, epilarea cu ajutorul ClearScan face ca acest tratament sa fie alegerea potrivita pentru toate persoanele. Pielea bronzata poate fi tratata in siguranta, dar intotdeuna informeaza medicul daca ai folosit lotiuni autobronzante, ai fost la solar sau ai stat la plaja in ultimele trei luni. Protocolul terapeutic va fi ajustat, astfel incat rezultatul epilarii sa fie sigur si eficient.

Ce se intampla in timpul procedurii de indepartare permanent progresiva a parului?

ClearScan este o metoda noua de epilare laser a carei performanta este asigurata de un sistem computerizat de dirijare secventiala a undelor laser cu ajutorul unui scanner. Astfel, laserul poate trata suprafete de pana la 5/5cm printr-o singura aplicare, distrugand fara durere mai multi foliculi pilosi de pe o zone intinse. Spre deosebire de alte aparate laser, acest sistem unic introduce un procedeu nou de racire simultana a epidermului si dermului: placa de safir. Se elimina astfel durerea, asigurand in acelasi timp protectie pentru straturile pielii in timpul dar si dupa pulsul undei laser. Prin fereastra de safir care sigura contactul cu pielea, undele laser patrund si sunt absorbite selectiv direct la nivelul foliculului pilos, distrugand radacina firului de par fara a afecta tesuturile din jur.

Placa de safir

Distributia pulsurilor laser pe 5/5cm

Asocierea laserului Nd:YAG si a sistemului de racire a pielii, fac din aceasta noua metoda de epilare cel mai sigur, rapid si eficient tratament pentru reducerea pe termen lung a pilozitatii nedorite

Toti foliculii pilosi sunt distrusi in timpul aceluiasi tratament?

Parul trece prin trei faze de crestere: o faza activa, o faza intermediara in care foliculul paros intra in regresie si ultima faza in care papila dermica este inactiva si, nestimulata, nu va putea da nastere firului de par. Laserul poate elimina doar firele de par care sunt in momentul tratamentului in faza activa de crestere. De aceea, nu toti foliculii de par sunt distrusi dintr-o data, in cadrul aceluiasi tratament. Durata ciclului firului de par variaza in functie de localizarile de pe corp. Trebuie retinut ca fiecare fir de par se afla intr-una din aceste trei faze de crestere, independent de fazele prin care trec firele vecine.

La ce sa ma astept dupa primul tratament?

Dupa tratamentul cu laser, eritemul (roseatea) si edemul (umflarea usoara a zonelor epilate) pot persista timp de 4-6 ore. Dupa epilare, firele de par tratate pot aparea la nivelul pielii, dand impresia ca ar creste! Dupa un interval de 7-14 zile, aceste fire de par, a caror radacina intra in regresie, vor cadea singure. Un masaj usor cu manusa exfolianta poate accelera acest proces. In primele trei zile dupa epilare, pot aparea usoare iritatii sau mici umflaturi asemanatoare urticariei, care dispar insa de la sine.

De cate tratamente voi avea nevoie?

Pentru un rezultat permanent progresiv al epilarii sunt necesare mai multe tratamente spatiate la interval de 4 saptamani, in functie de regiunea care se doreste a fi epilate. Rezultatul final va aparea decat dupa cateva luni dupa tratament.

In medie, pentru a se atinge o reductie de 80-90% sunt necesare intre 5 si 6 tratamente. Daca la nivelul buzei superioare si fetei sunt necesare 5 tratamente, epilarea bratelor si a picioarelor poate necesita 5-6 aplicatii.

De ce ingrijiri voi avea nevoie dupa tratament?

Dupa epilare este interzisa expunerea la soare sau solar, ca si folosirea lotiunilor autobronzante. In cazul in care expunerea la soare nu poate fi evitata, atunci este recomandata folosirea cremelor cu factor de protectie solara de cel putin 30, aplicate cu cel putin 15 minute inainte de expunere. Acestea se vor reaplica la fiecare doua ore, sau imediat dupa imersia in apa (inot).

Galerie foto