GET:
Array
(
    [page] => interventii-nonchirurgicale
    [subpage] => acnee-si-cicatrici-dupa-acnee
)
Ce nada mica sunt! ♥

Acnee si cicatrici dupa acnee

Variante de tratament

Preturi

Vezi preturile

Tratamentul acneei cu BBL

10 euro / puls.

Tratamentul cicatricilor dupa acnee

Intre 700 si 850 euro (interventia include aplicarea combinatiei triple laser: MicrolaserPeel + Single Spot + ProFractional).

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Cicatricile dupa acnee

Cicatricile postacnee sunt urme ale acneei severe sau vulgare sau ale maltratarii unui mic nodul acneic. De multe ori apar si din cauza tratarii incorecte a acneei. Cum apar aceste cicatrici? Chisturile intradermice, prin presiunea pe care o exercita asupra tegumentului, pot cauza distrugeri ale continuitatii fibrelor acestuia. Dupa resorbtie sau uneori dupa inchistare, chisturile produc zone in care pielea este nevoita sa declanseze fenomene de cicatrizare, care nu sunt intotdeauna insotite de o vindecare fara urme. In acest mod iau nastere cicatrici in interiorul pielii care determina deprimarea suprafetei acesteia si aspectul valurit al pielii pacientilor care au trecut prin episoade de acnee.

In alte cazuri, cicatrizarea defectuasa are loc chiar la suprafata pielii, cuprinzand epidermul si dermul mijlociu, formand adevarate cratere in piele, cu diferite suprafete, forme sau marimi. Urmele lasate de acne sunt desi cicatrici fibroase retractile punctiforme, uneori imbracand un caracter atrofic.

Avand in vedere toare aceste considerente, se poate usor intelege de ce nicio interventie care se executa la suprafata pielii nu poate adduce imbunatatiri considerabile ale cicatricilor. Nici dermabraziile, nici peelingurile chimice si nici macar peelingurile laser superficiale.

In esenta, pentru a ameliora cicatricile dupa acnee conduita terapeutica trebuie sa tina cont de excizia tesutului fibros cicatriceal si stimularea regenerarii tegumentare in locurile in care s-au excizat cicatricile. Excizia chirurgicala este exclusa atat datorita marimii mici a cicatricilor post acne, cat si a reactiilor de formare a unei noi cicatrici dupa sectionarea pielii cu bisturiul. Nu putem scoate o cicatrice lasand alta in locul ei.

Singurul tratament care poate sa scoata cicatricile, care sa nu lase urme in urma lui si care sa si regenereze pielea este Laserul ProFractional!

Acneea - o problema medicala si cosmetica

Chiar daca nu este o boala infectioasa, acneea este considerata o problema dermatologica neplacuta, atat datorita aspectului, cat mai ales incercarilor repetate si complicate de vindecare. Mai mult, daca acneea este grava, persistenta leziunilor si tratamentele indelungate pot determina stari depresive si izolarea persoanei respective.

Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ea poate implica emotional persoana afectata, care se simte stanjenita de infatisarea sa. Aceste efecte emotionale pot provoca la tulburari depresive si scaderea increderii in sine.
Situatia devine cu atat mai grava cu cat in urma acneei raman cicatrici permanente in piele, prin ruperea fibrelor elastice si cicatrizarea defectuasa a zonelor afectate de acnee.


De ce apare acneea?

Secretia crescuta a glandelor sebacee din piele este raspunzatoare de aparitia punctelor negre si a leziunilor acneice. Dereglarile hormonale, stersul, alimentatia defectuoasa sau utilizarea incorecta a produselor de ingrijire a pielii sunt factori care favorizeaza acneea. Pe o piele excesiv de grasa datorita secretiei crescute de sebum, bacteriile, care se exista in mod normal la suprafata tegumentului, gasesc aici un mediu prielnic pentru a se dezvolta. Blocarea canalelor prin care sebumul ajunge la suprafata pielii de catre celulele epidermului care nu se mai exfolieaza intr-un ritm normal, nu face decat sa inchida glanda sebacee, in interiorul careia bacteriile se vor dezvolta nestanjenit. Propionibacterium acnes (P. acnes) – o bacterie anaeroba - se dezvolta in acest spatiu inchis si determina infectarea foliculului pilos si a glandei sebacee. Asa iau nastere nodulii acneici superficiali sau chisturile dermice profunde, care pot determina cicatrici permanente.

Tratamentul acneei si a cicatricilor dupa acne beneficiaza astazi de interventii laser care amelioreaza atat focarele acneice, cat si aspectul si calitatea pielii afectate.

Adolescentii si femeile sunt frecvent afectati de acnee

Acneea poate afecta pielea oricui. Forma cea mai frecventa este acneea juvenila, care apare la adolescentii supusi unui adevarat razboi hormonal. La pubertate, secretia sebacee este stimulata excesiv de catre hormonii masculine. Vestea buna este ca intensitatea leziunilor descreste spre varsta de 19 ani, atunci cand in 90 % din cazuri vindecarea se face fara a lasa cicatrici inestetice.

La femeile cu varste intre 30 si 50 de ani apare acneea rozacee: mici pustule pe o piele de o roseata difuza, care acopera pometii si nasul. Stresul si statusul emotional crescut sunt cauzele principale ale rozaceei. Favorizanti sunt considerati insa si factori care pot fi usor scapati din vedere: ceaiul, cafeaua, ciocolata, alcoolul, condimentele si nucile declanseaza la anumite persoane episoade de acne rozacee.

Pentru vindecarea completa, tratamentul acneei poate dura timp indelungat. Si chiar dupa aceasta perioada trebuie respectate masuri stricte care a previna aparitia recidivelor.

Este foarte important ca tratamentul sa fie recomandat si urmarit de catre un medic specialist. Incercarile de vindecare prin tratamente cosmetice nu numai ca pot fi inutile, dar pot agrava si complica leziunile existente.

BBL in tratamentul acneei

Lumina albastra emisa de BBL cu filtrul special pentru acne permite incalzirea controlata a straturilor subepidermice care distruge bacteria P-acnee din interiorul glandei sebacee, fiind in multe cazuri un tratament alternativ antibioticelor sau altor tratamente agresive. Impreuna cu o ingrijire corespunzatoare a pileii, BBL pentru acnee produce o ameliorare pentru lung timp a focarelor acneice.