GET:
Array
(
    [page] => interventii-nonchirurgicale
    [subpage] => alunite
)
Ce nada mica sunt! ♥

Alunite

Variante de tratament

Preturi

Vezi preturile

Excizie laser

Leziuni mai mici de 2 cm – 300 ron.
Mai mari de 2 cm – de la 300 ron.

Excizie chirurgicala

Leziuni cu diamentru mai mic de 2 cm – 400 ron.
Cu diametru mai mare de 2 cm – de la 400 ron.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Despre alunite

Considerate uneori semne ale frumusetii, alunitele sunt formatiuni plane sau bombate, mai mult sau mai putin pigmentate. Multe formatiuni prezente la suprafata pielii sunt considerate “alunite”, avand insa alta origine de aparitie decat nevul melanocitic (alunita), care se formeaza din melanocite - celulele producatoare de pigment din piele.

Nevii care au un aspect uniform, circumscris, apar la orice varsta si sunt favorizati de expunerea la soare. Alunitele mici, palne sau bombate, bine delimitate fata de pielea din jur au caracter benign, cu o evolutie lenta. Exista si alunite (nevi) care depasesc suprafata pieli, avand aspect de mura. Ei sunt nevi tuberosi, avand acelasi caracter benign.

Alunite atipice

Exista nevi pigmentari atipici, care sunt tot leziuni benigne, insa care trebuie tinute sub observatie. Orice alunita cu margine neregulata, care prezinta variatii de culoare si au un diametru mai mare de 5 mm trebuie examinata atent si urmarita in evolutie. Cu cat numarul alunitelor atipice este mai mare, cu atat exista unrisc crescut de melanoma malign. Alunitele atipice pot suferi transformari sub influenta razelor soarelui sau incazul in care sut supuse traumatismelor mici si repetate (mai ales in cazul nevilor localizati in zona sutienului, a chilotului sau a curelei de la pantaloni).

Alunite cu risc

Modificarile de culoare, volum, suprafata si textura aparuta la nivelul unei alunite trebuie semnalata in cel mai scurt timp medicului specialist, care va decide daca se impune sau nu o interventie prin care aceasta trebuie indepartata.