GET:
Array
(
    [page] => interventii-nonchirurgicale
    [subpage] => celulita
)
Ce nada mica sunt! ♥

Celulita

Variante de tratament

Preturi

Vezi preturile

Mezoterapie - Reparestim

100 euro / sedinta de 100 cm².

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Celulita – nu este doar un…disconfort “estetic”

Lansat in urma cu multi ani in saloanele de infrumusetare din Europa pentru a caracteriza depunerile inestetice de grasime sub pielea din regiunea coapselor si a feselor, termenul de “celulita” a fost adoptat apoi din ce in ce mai mult in intreaga lume. In 1973, acest concept ajunge si in SUA. Proprietarul unui salon de intretinere corporala din New York descrie acesti noduli grasosi care determina denivelari ale pielii, ca fiind de fapt “grasime depusa unde si cum nu trebuie”.

Chiar daca in sens strict medical, celulita inseamna inflamarea pielii si a tesutului subcutanat de cauza infectioasa, acest termen este folosit astazi din ce in ce mai mult pentru a descrie modificari ale aspectului pielii provocate de depunerile inestetice de grasime. Asa-numita “coaja de portocala” care provoaca “discomfortul” estetic aparut la nivelul coapselor, abdomenului sau al feselor apare la …90% dintre femei!

Si cele mai slabe manechine pot fi afectate de celulita!

Celulita este prezenta acolo unde exista un strat de grasime! Femei mai slabe sau mai grase, tinere sau mai in varsta, vedete sau femei simple… pot fi afectate de celulita, cu atat mai mult cu cat ele se expun anumitor factori: o alimentatie dezechilibrata (grasimi animale in exces, consumul insuficient de fructe si legume proaspete), lipsa exercitiului fizic, “exploziile” sau dereglarile hormonale (pubertatea, sarcina, folosirea nejudicioasa a anticonceptionalelor, menopauza sau sindromul premenstrual), stresul, fumatul, consumul de cafea si de alcool.

Toti acesti factori provoaca o incetinire a circulatiei sangelui si a limfei in tesutul grasos. Retentia de apei si a substantelor toxice amplifica toate aceste fenomene, ducand la aparitia unor benzi de fibroza (ca niste cicatrici) intre celulele grase, care le “stramtoreaza”. Asa apar nodulii si denivelarile inestetice ale pielii din celulita.

Putem ameliora celulita!

Inainte de a apela la un tratament anticelulitic, trebuie sa stiti ca exercitiile fizice regulate si dieta zilnica (2 l de apa pe zi, consumul fructelor si al legumelor in stare proaspata, evitarea combinatiilor alimentare gratar-cartofi prajiti,) au un rol esential.

La primele semene de aparitie (atunci cand strangand intre degetele aratator si cel mare pielea de pe coapsa, observati ca aceasta se “increteste”), celulita se poate trata prin exercitii fizice (aerobic, fitness, stratching), asociate cu o alimentatie bogata in fibre si saraca in grasimi. Sauna si cremele anticelulitice pot contribui la ameliorarea tonusului pielii.

In stadiile mai avansate, cand aspectul de “coaja de portocala” este evident, masajul anticelulitic care stimuleaza circulatia in zonele afectate, electrostimularea cu rol de tonifiere si tratamentul cu lumina rosie aplicata local pot genera efecte considerabile.

Injectarea de cocktailuri premixate special concepute pentru celulita au cei mai multi adepti si produc cele mai evidente imbunatatiri la nicelul pielii afectate de celulita.

Celulita este, asadar, nu doar…un “discomfort” estetic. Este un semnal de alarma care ar trebui sa atraga atentia ca organismul are nevoie de un mod de viata echilibrat.