GET:
Array
(
    [page] => interventii-nonchirurgicale
    [subpage] => cicatrici-hipertrofice-keloide-postoperatorii
)
Ce nada mica sunt! ♥

Cicatrici hipertrofice, keloide, postoperatorii

Variante de tratament

Preturi

Vezi preturile

Pretul se stabileste la consultatie.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Despre cicatricile hipertrofice, keloide si postoperatorii

In urma traumatismelor sau a interventiilor la nivelul pielii apar sectiuni sau rupturi ale fibrelor care intra in constitutia acesteia, rezultand o discontinuitate in structura, manifestata prin urmele ramase sub forma cicatricilor.

Dupa orice agresiune, pielea incearca sa se repare prin procesul de cicatrizare, incercand sa formeze tesut nou, care sa repare distructia pielii. Pana la formarea tesutului nou vor trece insa 6-9 luni, timp in care cicatricea trece prin faze diverse de remaniere.

Calitatea noului tesut format, respectiv a cicatricei, depinde de mai multi factori: tipul traumatismului, zona anatomica afectata sau factori genetici de cicatrizare.

La inceput cicatricea este rosie, cu un aspect neuniform (cicatricea tanara), urmand ca dupa 6-9 luni de zile sa se albeasca si sa aiba un aspect uniform (cicatricea matura).

In perioada in care cicatricea este tanara putem dirija cicatrizarea corecta prin plasturi siliconici, unguente, crème, masaje. Dincolo de aceasta perioada, cicatricea se opreste din evolutie si se impun interventiile laser sau chirurgicale pentru remodelarea sau indepartarea unui tesut cicatricial vicios, format in urma cicatrizarii patologice.

Cicatrizarea defectuoasa presupune formarea urmatoarelor tipuri de cicatrici:

  • hipertrofice (marite in volum)
  • cheloide (dezvoltare aberanta, foarte voluminoase, care depaseste zona traumatizata)
  • depresive, atrofice (cicatricile prabusite, lipsite de volum)
  • retractile (sub forma de bride retractile in zonele de flexie)
  • cu modificari pigmentare (hipercrome)

Indepartarea cicatricilor se realizeaza numai in faza lor de maturitate, dupa ce s-au tentat toate posibilitatile de remodelare adecvata cicatricilor tinere. In functie de caracteristicile tesutului aberant, se pot aplica:

Interventii chirurgicale: reexcizii chirurgicale urmate de sutura, excizii seriate, anumite tipuri de lambouri de piele, sau expandere de tegument

Interventii laser prin care se indeparteaza seriat straturile de tesut patologic din cicatrice, alternative cu interventii laser de stimulare a regenerarii pielii (MicrolaserPeel, ProFractional, SingleSpot)

Injectari cu produsi cortizonici care au rolul de reactivare a remodelarii, moment in care cicatricea se intoarce in stadiul tanar, cand se aplica metodele de prevenire a cicatrizarii defectuoase.