GET:
Array
(
  [page] => interventii-nonchirurgicale
  [subpage] => liftingul-facial-lichid
)
Ce nada mica sunt! ♥

Liftingul facial lichid

Preturi

Vezi preturile

Acid hialuronic

Incepand cu 300 euro / seringa 1 ml.

Toxina botulinica

Incepand cu 150 euro / zona.

Pretul estimativ se stabileste dupa consultatie, in functie de cantitatea de acid hialuronic / toxina boutlinica pe care o solicita modificarile aparute la nivelul fetei.
Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Despre liftingul facial lichid

Odata cu inaintarea in varsta, fata incepe sa piarda din fibrele de colagen si elastina. Pielea isi pierde caracteristicile de elasticitate, iar sub influenta gravitatiei incepe sa se lase, formand excese tegumentare la nivelul gatului sau conturului fetei. Colturile gurii se lasa, pometii se topesc, iar santurile dintre nas si gura si cele de sub buza inferioara se adancesc. Volumul facial scade prin resorbtia osoasa datorata varstei, pierderea masei musculare si a grasimii de la nivelul obrajilor.

Asadar, pierderea volumului facial si a elasticitatii pielii contribuie la formarea ridurilor de expresie, a celor statice si pliurilor tegumentare.

In ultimii ani a crescut numarul procedurilor non invazive de reconturare a fetei. Injectarile cu substante care redau volumul pierdut si a celor care imbunatatesc pielea ridata ocupa primul loc in cadrul tratamentelor estetice noninvazive. Pe langa efectul lor de inlocuire a volumului pierdut, substantele folosite pentru astfel de proceduri au un rol important de regenerare a pielii prin formare de colagen nou. Plasate in anumite zone ale fetei, aceste produse (fillere) au ca efect, pe langa umplerea ridurilor si imbunatatirea aspectului lor, pe cel de lifting tegumentar si de remodelare a trasaturilor fetei.

Dintre aceste substante, cele mai folosite pentru Liftingul Facial Lichid sunt acidul hialuronic si toxina botulinica, prin a caror injectare se pot obtine urmatoarele efecte:

 • liftingul moderat al trasaturilor faciale
 • reducerea ridurilor fine si a celor adanci
 • restaurarea conturului natural al fetei
 • intinerirea aspectului pielii
 • un zambet frumos

Scopul liftingului facial lichid este de a imbunatati aspectul general prin ancorarea si sustinerea intregii suprafete a fetei, sau a unor portiuni, ca de exemplu conturul mandibular al acesteia. De asemenea, se mai poate folosi pentru:

 • mascarea cearcanelor
 • ridicarea pielii cazute din zona gatului,
 • remodelarea conturului si a volumului obrajilor sau a tamplelor
 • ridicarea colturilor gurii
 • mascarea cocoasei nazale sa a anumitor diformitati de la nivelul piramidei nazale

Liftingul facial lichid presupune utilizarea fillerelor (Restylane, Perlane, Juvederm, Sculptra, Radiesse etc) in combinatie cu toxina botulinica (Dysport). Fillerele folosite sunt de generatie noua, astfel incat durabilitatea lor este mai mare. Fiecare din aceste fillere are proprietatea de a actiona in mod specific pentru a rejuvena o anumita zona de la nivelul fetei. Fillerele inlocuiesc volumul pierdut si ajuta la regenerarea pielii prin stimularea formarii de collagen nou.

Este cunoscut faptul ca toxina botulinica actioneaza prin relaxarea temporara a anumitor fascicule din muschi, prin care ridurile fine care se gasesc la nivelul tegumentului de deasupra muschilor sunt ameliorate sau eliminate. La nivelul fetei, exista un joc continuu intre musculatura de ridicare si cea de coborare. Plasarea toxinei botulinice in muchii depresori, cei care trag in jos anumite structure si zone faciale, determina o forta mai mare in musculatura care ridica, determinand astfel liftingul zonei respective. Este cunoscut faptul ca muschii pot “pierde memoria” de a se “incrunta”, de a de contracta. Asa ca, la injectari repetate, ridurile nu mai apar atat de multe si de accentuate, iar pacientul face mai putine vizite la medic.

Rezultatul obtinut in urma liftingul facial lichid este foarte natural si este recomandat persoanelor dupa varsta de 40 de ani. Pentru mentinerea efectului se recomanda ingrijirea pielii cu creme care contin acid hialuronic, vitamine, minerale, evitarea expunerii la soare si un regim de viata echilibrat.

Rezultatele pot fi imbunatatite cu asocierea interventiilor laser care au ca scop regenerarea pielii: MicrolaserPeel, ProFractional, SkinTyte.