GET:
Array
(
  [page] => interventii-nonchirurgicale
  [subpage] => remodelare-contur-fata
)
Ce nada mica sunt! ♥

Remodelare contur fata

Variante de tratament

Preturi

Vezi preturile

Acid hialuronic

Incepand cu 300 euro / seringa de 1 ml.

Pretul estimativ se stabileste dupa consultatie, in functie de cantitatea de acid hialuronic care trebuie injectata pentru a imbunatati modificarile aparute la nivelul fetei.
Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Armonia fetei presupune respectarea unor proportii intre diferitele segmente: conturul facial, ochii, buzele, forma sprancenelor, proeminenta obrajilor si aspectul nasului. Injectate in zonele ridate, aceste preparate netezesc pielea prin umplerea depresiunilor formate de ridurile din piele.

Exista o gama larga de produse injectabile temporare sau permanente. Acidul hialuronic, colagenul, siliconul si chiar grasimea proprie pot fi injectate pentru remodelarea buzelor si a conturului fetei.

Injectarea preparatelor permanente (siliconul) necesita o atentie deosebita atat din partea pacientului, cat si a medicului. Pacientul trebuie sa fie hotarat atunci cand doreste injectarea anumitor zone cu produse permanente, deoarece odata injectate, aceste preparate pot fi cu greu extrase din locul respectiv, in cazul in care va dori acest lucru, sau daca nu este pe deplin multumit de rezultat. De asemenea, cunoasterea foarte bine de catre medic a tehnicii de injectare este esentiala.

Preparatele injectabile temporare sunt cele mai utilizate. Acidul hialuronic, una dintre cele mai folosite substante injectabile, este o polizaharida naturala si reprezinta un element important in structura pielii si a tesutului conjunctiv. Fiind similar celui care exista in organismul uman, acest produs este foarte bine tolerat, fiind sigur si eficient.

Ce presupune tratamentul?

Produsele injectabile pentru marirea volumului sau remodelarea conturului buzelor si a fetei se prezinta sub forma unor geluri continute in seringi. Cu ajutorul unui ac foarte fin, gelul este injectat prin diferite tehnici in functie de zona caruia ii este indicat tratamentul.

Este o procedura dureroasa?

Remodelarea buzelor se face dupa anestezia ramurilor nervoase care inerveaza buza superioara si pe cea inferioara. Anestezia este asemanatoare celei practicate de stomatologi si se face cu ace atraumatice, discomfortul fiind minim.

Astazi, multe preparate infectabile contin alaturi de acid hialuronic si un anestezic, astfel ca anestezia injectabila nu isi mai are rostul. Concomitent cu injectarea se realizeaza si anestezia zonei respective.

In urma tratamentului pot exista efecte secundare?

Reactiile secundare in urma injectarilor cu acid hialuronic sunt rare. Pot exista insa efecte care dispar insa la scurt timp:

 • edematierea (umflarea) si inrosirea zonei injectate (care poate dura 1,2 zile sau chiar mai mult, in functie de reactivitatea pacientei)
 • schimbarea pigmentului
 • sangerari sau echimoze
 • formarea unor mici bile intradermice, greu de perceput, cauzate de textura pielii, dar care vor disparea in timp

Exista contraindicatii ale tratamentului?

 • prezenta inflamatiilor, a infectiilor localizate
 • boli acute sau cronice ale pielii
 • lupus eritematos
 • probleme de cicatrizare
 • abcese dentare
 • herpes recidivant
 • femei insarcinate sau care alapteaza
 • probleme de coagulabilitate a sangelui - contraindicatie relative

Cat timp dureaza efectul?

In functie de tipul produsului injectat, durabilitarea efectului variaza de la 6 luni la un an. Exista si produse semipermanente al caror efect este mai indelungat. Dupa metabolizarea de catre organism, se recomanda o noua injectare pentru a mentine corectia.

Ce recomandari trebuie respectate dupa injectare?

 • zona injectata nu va fi atinsa timp de 6 ore dupa injectare
 • sunt interzise aplicatiile locale de orice fel timp de 6 ore dupa injectare machiajul se poate aplica a doua zi
 • este interzisa expunerea la soare, solar sau aer rece pana ce roseata dispare