GET:
Array
(
    [page] => interventii-nonchirurgicale
    [subpage] => tatuajele
)
Ce nada mica sunt! ♥

Tatuajele

Variante de tratament

Preturi

Vezi preturile

Pretul estimativ se stabileste dupa consultatie, in functie de marimea suprafetei tratate, vechimea tatuajului si adancimea la care a fost efectuat.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Realizate in scop estetic pentru a accentua unele trasaturi sau semnificand o amprentare a personalitatii sau a unei amintiri care se doreste a nu fi stearsa, tatuajele si-au pastrat in timp insemnele extravagantei sau ale razvratirii. Chiar daca in epoca in care traim tatuajele acopera un procent din ce in ce mai mare de pretendenti, arta tatuajelor s-a nascut cu mii de ani in urma.

Oricare ar fi ratiunea pentru care se apeleaza la un tatuaj, trebuie stiut ca acesta interventie poate deveni un factor de risc pentru multe boli: hepatita C si B, infectarea HIV, tetanos, infectii ale pielii sau reactii alergice, granuloame in jurul injectarilor sau cicatrici cheloide.

In unele cazuri, tatuajele sau machiajul permanent pot cauza arsuri in zonele afectate prin expunerea la unele investigatii cum ar fi RMN. O persoana care are tatuat un contur permanent al ochilor poate obtine la o examinare prin rezonanta magnetica rezultate neconcludente, deoarece pigmentii din tatuaj pot interfera cu calitatea imaginii.

Tatuajele trebuie efecuate in cabinete autorizate

Doritorii de tatuaje au la indemana numeroase locatii unde se efectueaza tatuaje. Retineti insa ca tatuajul este o manopera medicala, pentru care trebuie respectate conditii de igiena impuse de legislatia in vigoare. Infectiile pielii sau transmiterea anumitor boli sunt posibile in conditiile in care acele folosite nu sunt corect sterilizate, iar masurile igienico-sanitare sunt insuficient respectate. De asemenea, personalul care realizeaza aceasta manopera (care poate cauza uneori sangerari!) trebuie sa aiba cunostintele necesare pentru a stii cum se injecteaza colorantul in straturile pielii.

Indepartartarea completa a tatuajelor este dificila

Deseori, tatuajele permanente nu confera satisfactie estetica pentru totdeauna. De aceea, multe personae decid sa renunte la ele. Indepartarea completa a tatuajelor este dificila si de cele mai multe ori imposibila. Exista mai multe metode de indepartare,insa fiecare dintre ele prezinta dezavantaje: fie remanenta unor culori, fie a unor cicatrici inestetice.

Chirurgia laser este cea mai eficienta metoda de a reduce nuantele unui tatuaj. Unda laser trece prin straturile pielii astfel incat energia ei sa fie absorbita de pigmentii din tatuaj. Acest process creaza un anume grad de inflamatie locala, care determina alterarea culorii respective. Sunt insa necesare numeroase tratamente facute la intervale de timp, al carui cost este insa cu mult mai mare decat cel platit pentru efectuarea tatuajului.

Peeling-urile profunde “slefuiesc” straturile pielii, pana la disparitia colorantilor. Daca insa nu sunt urmate de aplicatii locale de unguente specifice, pot lasa in urma cicatrici si denaturari ale culorii pielii.

Excizia lor chirurgicala este o alta metoda de a scapa de tatuaje, dar cu compromisul unei cicatrici permanente.

Doriti un machiaj permanent sau un tatuaj-simbol? Alegerea este a voastra!