GET:
Array
(
    [page] => interventii-nonchirurgicale
    [subpage] => transpiratia-excesiva
)
Ce nada mica sunt! ♥

Transpiratia excesiva

Preturi

Vezi preturile

Toxina botulinica

  • axile/palme: 500–600 euro
  • talpi: 700 euro
Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Denumita in termeni medicali hiperhidroza, transpiratia in exces poate avea, in afara caldurii exterioare excesive, si alte cauze. Pubertatea este considerata varsta la care modificarile hormonale stau la baza debutului transpiratiei excesive, urmand ca aceasta sa scada in intensitate la varste inaintate. Socurile emotionale, stresul sau anxietatea pot provoca crize de transpiratie asociate cu senzatie de maini reci.

In afara sudoratiei obisnuite, transpiratia in exces antreneaza situatii si stari psihice extrem de jenante. Dificultatile intervenite in relatiile sociale, la locul de munca sau discomfortul personal produs de secretia crescuta a glandelor sudorale reprezinta tot atatea motive pentru care persoana in cauza incearca tot felul de metode prin care sa scape de aceasta jena. Teama de a da mana atunci cand palmele sunt transpirate, de a sta alaturi de alte persoane atunci cand sudoratia axilara excesiva lasa urme vizibile pe haine sau jena de a nu fi pus in situatia de a scoate pantofii stiind ca talpile transpira in mod obisnuit, determina stari de anxietate care la randul lor accentueaza transpiratia.

Asadar, hipersudoratia, chiar daca nu poate fi considerata o boala in sine, afecteaza viata sociala si profesionala.

Aparand frecvent la nivelul palmelor, al talpilor si la nivelul axilei, transpiratia excesiva antreneaza dezvoltarea bacteriilor si macerarea celulelor pielii. Din aceasta cauza apare mirosul urat extrem de jenant.

Toxina botulinica - tratament pentru transpiratia excesiva din palme, axile sau talpi

Cunoscuta in special pentru efectele sale spectaculoase de stergere a ridurilor, toxina botulinica este folosita si in tratamentul transpiratiei in exces. Prin injectarea ei la nivelul axilei, palmelor si chiar in talpa, toxina botulinica inhiba secretia glandelor sudoripare. Astfel, atat hiperhidroza cat si transpiratia normala pot fi diminuate semnificativ. Tratamentul cu toxina botulinica nu este dureros si nu necesita anestezie locala. Efectele apar rapid, la 2–7 zile de la injectare si se mentin pentru o perioada lunga de timp, de aproximativ 9 luni. Este insa important ca aceste injectari sa fie efectuate de catre medicii specialisti.