GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => abdominoplastia
)
Ce nada mica sunt! ♥

Abdominoplastia

Preturi

Vezi preturile

De la 2400 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Cine nu isi doreste un abdomen plat, fara exces de piele sau tesut gras? Cresterile in greutate, slabirea rapida dupa sarcina, fara a fi asociata cu exercitii fizice, sau obezitatea sunt doar cateva dintre cauzele care stau la baza unui aspect neplacut la nivelul abdomenului.

Abdominoplastia reprezinta solutia chirurgicala de inlaturare a tesutului adipos si a tegumentului in exces, aducand o imbunatatire notabila a aspectului abdomenului.

Cine este candidatul acestei interventii?

Orice surplus de piele si grasime de la nivelul abdomenului, care nu se poate rezolva prin dieta, exercitii fizice si interventii laser, impune o interventie chirurgicala persoanelor care isi doresc o imbunatatire a aspectului la acest nivel. Cei care se adreseaza acestei interventii sunt, deopotriva, atat barbati, cat si femei.

Prin abdominoplastie nu se obtine doar indepartarea asa-numitului sort abdominal, ci se poate realiza si corectia reliefului abdominal, intarirea peretelui muscular si remodelarea taliei.

Femeile care au ramas in urma sarcinii cu un abdomen flasc, brazdat e vergeturi, sunt de asemenea candidate ale acestei interventii. Odata cu indepartarea tegumentului in exces, se indeparteaza si vergeturile aparute la acest nivel.

Ce trebuie sa stiti!

Daca planuiti o sarcina in viitorul apropiat, aceasta interventie nu este indicata in acest moment. De asemenea, daca aveti intentia sa slabiti, urmati dieta corespunzatoare inainte de interventie, nu slabiti dupa abdominoplastie, deoarece s-ar putea sa apara un nou surplus tegumentar, care nu este deloc estetic.

Abdominoplastia este o interventie laborioasa si poate fi personalizata in functie de dorintele dumneavoastra si de particularitatile anatomice. De aceea consultatia initiala este absolult necesara, ca de altfel in orice problema legata de problemele dumeavoastra estetice pe care le doriti a fi rezolvate.

In cadrul consultatiei, chirurugul va evalua starea dumneavoastra de sanatate si va va chestiona cu privire la tipurile de interventii chirurgicale antecedente, prezenta sau nu a anumitor afectiuni acute sau cronice, dar si asupra medicatiei pe care o urmati in prezent.

Interventia se desfasoara in afara perioadei ciclului menstrual, fiind necesara oprirea oricarei medicatii antiinflamatorii sau contraceptive inainte cu doua saptamani.

In ce consta interventia chirurgicala?

Tehnica ce va urma a fi aplicata va tine seama de factori individuali si de preferintele personale.

In general, indepartarea excesului tegumentar si a paniculului adipos impune efectuarea unei incizii orizontale deasupra zone pubiene, care va fi plasata intre oasele bazinului.

Lungimea inciziei, si deci a viitoarei cicatrici, va fi legata de cantitatea de tesut care trebuie indepartat. Aceasta va fi plasata, cat mai jos, pentru a putea fi acoperita de lenjeria intima.

Persoanelor care au o cantitate mai mare de tesut care trebuie indepartat li se va practica o incizie si in jurul ombilicului, avand rolul de repozitionare a acestuia.

Pielea din abdomenul inferior care este afectata de vergeturi, va putea fi indepartata, asa ca, odata cu ea, se vor putea indeparta si o parte din vergeturi.

Interventia chirurgicala dureaza 3-5 ore, realizandu-se cu anestezie generala si internare de minimum 24-48 de ore. Pacientilor li se vor monta tuburi de dren care vor evacua fluidele care se pot acumula, evitand astfel aparitia pe cat posibil a hematoamelor si seroamelor. Acestea se vor indeparta dupa cateva zile.

Dupa operatie

Discomfortul postoperator este in general moderat si calmat prin administrarea de antialgice. Pot aparea echimoze si edeme la nivelul zonei operate, care dispar insa dupa cateva zile. Vindecarea necesita in medie 10-14 zile. Este recomandata mobilizarea cat mai precoce, insa sunt contraindicate exercitiile fizice si eforturile mari cel outin 3-4 saptamani. De asemenea se recomanda purtarea unei bustiere elastice timp de o luna postoperator.

Contoalele medicale periodice timp de o luna dupa interventie sunt de asemenea recomandate, ca si consultul medical la aparitia oricaror simptome care anunta o eventuala complicatie: hematom, serom, infectii sau dehiscente de plaga.

Rezultatul final al acestei interventii se va vedea la cateva luni postoperator si va fi de lunga durata. Cu timpul insa, datorita inaintarii in varsta, a gravitatiei sau in cazurile de crestere poderala semnificativa, rezultatul se poate modifica.