GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => blefaroplastia
)
Ce nada mica sunt! ♥

Blefaroplastia

Preturi

Vezi preturile

Blefaroplastie pleoape superioare si inferioare — de la 1500 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Blefaroplastia este o operatie de reintinerire a pleoapelor. Modificarile care apar in jurul ochilor odata cu trecerea anilor dau de cele mai multe ori impresia unei persoane obosite si mult mai in varsta. Primele semne ale inaintarii in varsta se observa la nivelul ochilor.

Excesul de piele aparut la nivelul ochilor deranjeaza estetic, insa, cu timpul, acesta va exercita o presiune la nivelul pleoapelor, dand senzatia de greutate la ridicarea lor, fiind dificile activitati simple, pcerum cititul. Astfel, acest inconvenient esthetic se transforma treptat intr-un deficit functional.

Asadar, blefaroplastia are un dublu scop: estetic si functional.

Cui ii este adresata aceasta interventie?

Blefaroplastia se poate realiza atat la nivelul pleoapei superioare, cat si inferioare, avand ca indicatii:

  • pielea cazuta si in exces de la nivelul pleoapei superioare
  • depozitele de grasime in exces atat de la nivelul pleoapei superioare, cat si inferioare (aspectul de “pungi sub ochi”)
  • caderea pleoapei inferioare
  • pielea in exces si ridurile fine de la nivelul pleoapei inferioare

Toate aceste semene apar fie datorite unui stil de viata dezechilibrat, fie imbatranirii, factorul ereditar avad insa un loc important. Primele modificari incep sa se observe chiar inainte de 30 de ani, altele insa pot fi congenitale.

Exista contraindicatii ale acestei interventii: glaucomul, sindromul ochiului uscat, deslipirile de retina, afectiuni tiroidiene (hiper sau hipotiroidia, boala Graves), diabetul sau afectiuni cardiovasculare (hipertensiunea arteriala).

Blfaroplastia se poate asocial liftingului chirurgical facial sau frontal si poate sa fie corelata cu injectarea de toxina botulinica sau cu interventii laser atat la nivelul zonei periorbitale, cat si la nivelul intregii fete.

Ce presupune operatia?

Interventia se realizeaza numai de catre specialistul in chirurgie plastica si se poate efectua cu anestezie locala sau generala.

Operatia consta in eliminerea pielii in exces si a grasimii si, acolo unde este cazul, se poate asocia cu procedee chirugicale de ancorare musculara.

Exista si tehnici particulare pe care chirurgul plastician vi le poate recomanda. Aceasta alegere tine cont de factori cum ar fi: cat de mare este excesul de piele si grasime in zona pleoapelor, care este pozitia sprancenelor si care este starea musculaturii din jurul ochilor.

Din cauza acestor factori particulari, nu toate persoanele vor avea acelasi rezultat dupa operatia de blefaroplastie.

Inciziile se fac in pliurile naturale ale pielii in cazul pleoapei superioare sau la limita genelor pleoapei inferioare.

Firele de sutura, foarte subtiri, se scot dupa 4-7 zile. In urma interventiei, inciziile vor fi foarte fine si greu de observat.

Ce se intampla dupa operatie?

Aceasta interventie este practic lipsita de durere imediat postoperator. Cel mult poate exista un usor discomfort sau usturime, simptome care pot fi atenuate cu ajutotul instilatiilor oculare. Compresele reci sunt folosite pentru a atenua si a calma eventualele vanatai care pot aparea. Ele vor disparea dupa prima saptamana. Reintoarcerea la locul de munca este posibila dupa cateva zile, atunci fiind permisa si aplicarea machiajului.

Blefaroplastia este o operatie de reintinerire faciala, ale carei rezultate sunt de durata sau chiar definitive.

Blefaroplastia prin laser

Un procedeu nou de a reduce excesul tegumentar si ridurile pleoapei inferioare se poate realiza prin laser. Dupa treceri successive a unui anumit tip de laser pe tegumentul pleoapei inferioare care are rolul de slefuire a pielii, dar si de contractie a fibrelor elastice, se obtine un efect comparabil cu un peeling laser profund.

Interventia se face cu protectie ocular interna, iar rezultatele sunt remarcabile. Este important ca pacientul sa isi doreasca astfel de interventii sa respecte masurile care se impun dupa acest procedeu. Rezultatul obtinut imbunatateste aspectul, conferind o expresie faciala proaspata si intinerita.