GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => ginecomastia
)
Ce nada mica sunt! ♥

Ginecomastia

Preturi

Vezi preturile

De la 1500 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Preocupati de aspectul exterior nu mai putin decat femeile, si bine fac, chiar daca greu ar recunoaste, barbatii sunt interesati in special de prezenta unui bust bine dezvoltat. Pectoralii proeminenti reprezinta o caracteristica fizica pentru care multi barbati apeleaza la exercitii fizice care sa dezvolte musculatura. Si chiar la tratamente cu steroizi anabolizanti. Nu putine sunt cazurile in care, dupa administrarea unor astfel de preparate, barbatii s-au trezit nu cu dezvoltarea muschilor pectorali, ci cu aparitia unor adevarati... sani.

Ce este ginecomastia?

Prezenta glandei mamare in exces la barbati poarta numele de ginecomastie si are drept cauza principala o dereglare hormonala, in special cresterea nivelului de estrogeni sau al scaderea testosteronului.

Ginecomastia apare si ca urmare a consumului de anabolizante, dar si in cadrul unor afectiuni ale ficatului (ciroza hepatica), prostatei, glandelor suprarenale si tiroidei sau chiar datorita consumului de droguri. Marirea sanilor la barbati poate aparea tranzitoriu inca de la nastere, fiind intalnita frecvent si la pubertate.

Obezitatea este o alta cauza de marire a volumului sanilor prin cresterea cantitatii de tesut adipos la acest nivel.

Prezenta glandei mamare la barbatii adulti reprezinta un discomfort fizic perceput atat de pacient cat si de anturaj, in functie de gradul de dezvoltare al ginecomastiei: de la discrete depozite de grasime si tesut glandular, pana la dezvoltarea unor sani considerabili. Efectul acestei dereglari hormonale nu este de neglijat, persoana in cauza putand avea serioase probleme in plan socio-profesional, dar si afectiv si sexual.

Ce presupune corectia ginecomastiei?

Dupa consulturi endocrinologice, radiologice si chiar oncologice, tratamentul chirurgical este indicat anumitor forme de ginecomastie care nu raspund tratamentului medicamentos sau au dimensiuni care nu pot fi rezolvate decat chirurgical.

Operatia in sine poate fi o combinatie intre lipoaspiratie si scoaterea chirurgicala a glandei mamare. Incizia este plasata in jurul areolei mamare, asa incat cicatricea rezultata va ramane aproape invizibila. Recuperarea postoperatorie variaza de la cateva zile la 2 saptamani. Si nu trebuie uitat avantajul acestei operatii, cu rezultat permanent: imbunatatirea aspectului fizic si psihic al pacientului.

Operatia se face cu anestezie generala si dureaza aproximativ 2 ore. Postoperator, pacientul va avea nevoie de o bustiera speciala, care va fi purtata timp de 30 de zile. Activitatea poate fi reluata imediat dupa operatie, cu exceptia exercitiilor fizice intense. Recuperarea postoperatorie se face rapid, iar rezultatele obtinute sunt spectaculoase.

Si barbatii pot face cancer de san!

Deloc de neglijat, investigarea ginecomastiei prin metode ecografice si/sau mamografice este obligatorie. Prezenta tesutului glandular mamar presupune riscul de a face cancer de san. Si daca luam in calcul statisticile care spun ca neoplasmul mamar poate aparea la 1% dintre barbati, atunci orice marire de volum a glandelor mamare la barbat, fie doar unilaterala si trecatoare, impune un consult medical de specialitate3