GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => labioplastia
)
Ce nada mica sunt! ♥

Labioplastia

Preturi

Vezi preturile

De la 1000 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Exista femei care sunt nemultumite de aspectul si dimensiunile labiilor, care pot provoca un discomfort atat estetic, prin proeminarea lor prin lenjeria intima, cat si sexual. De asemenea, labiile de mari dimensiuni pot aduce frustrari in ceea ce priveste practicarea unor sporturi cum ar fi mersul pe bicicleta.

Si pentru aceasta afectiune, chirurgia plastica vine in sprijinul pacientei, care poate sa isi remodeleze labile prin interventia denumita labioplastie.

Ce este labioplastia?

Labioplastia este o interventie chirurgicala, prin care se excizeaza excesul de tesut, pastrand proportiiile cu tesutul din jur. Tehnicile sunt de mai multe tipuri, in functie de particularitatile anatomice ale pacientei.

Interventia este relativ simpla, dar extrem de delicate, deoarece rezultatul trebuie sa fie asimetric si lipsit de orice brida care ar putea aparea la nivelul transei de sutura.

In cadrul acestei interventii se diferentiaza doua tipuri: labioplastia labiilor mari si cea a labiilor mici (cea mai frecventa).

Labioplastia labiilor mari este mai rar solicitata si se realizeaza prin excizia unei elipse de tegument la limita dintre cele doua tipuri de piele, astfel incat se poate corecta in aceeasi etapa si labile mici.

Ce pregatiri sunt necesare inainte de operatie?

Interventia chirurgicala se va desfasura in afara ciclului menstrual si necesita oprirea oricaror medicamente cu efect anticoagulant.

Sunt necesare analize de sange pentru a vedea daca coagulabilitatea sangelui este in limite normale. Acestea sunt solicitate deoarece zona pe care urmeaza a se realiza interventia este extrem de bine vascularizata, sansele de sangerari locale fiind destul de ridicate.

Toaleta riguroasa in zilele care preced interventia este absolut necesara.

In ce consta vindecarea si care sunt recomandarile dupa interventie?

Interventia se poate realiza fie cu anestezie locala, fie generala. Dupa interventie este bine ca pacienta sa ramana sub observatie in primele 24 de ore, deoarece exista riscul la sangerari si de formare de hematoame locale. Pacienta va primi antibiotic, antiinflamatorii si pulberi antiseptice care se vor aplica local. Igiena se va face cu un sapun special, noniritant, urmata de aplicarea sau nu a tampoanelor absorbante.

Vindecarea necesita 10-12 zile, firele de sutura putand a fi lasate pe loc, fiind resorbabile. In aceasta perioada, pacienta va continua igiena riguroasa. Eventualele echimoze localizate la regiunea operata sau cele care s-au extins in jurul zonei operate se vor resorbi in 1-2 saptamani. Nu este recomandat a se purta pantaloni cel putin 3 saptamani, iar activitatea sexuala va fi de asemenea intrerupta pana la vindecarea completa (3-4 saptamani).