GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => liftingul-de-brate
)
Ce nada mica sunt! ♥

Liftingul de brate

Preturi

Vezi preturile

De la 1500 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Inaintarea in varsta presupune si modificari ale pielii de la nivelul bratului. Dupa varsta de 40 de ani, fermitatea acesteia scade, aparand aspectul de piele lasata in partea superioara a bratului. Liftingul de brate este o interventie chirurgicala prin care se elimina excesul de piele şi depozitele de grasime, lasand partea superioară a braţelor, cu un aspect mai plăcut şi contur tineresc.

Sunt un bun candidat pentru lifting de brat?

Liftingurile chirurgicale de brate pot fi efectuate majoritatii personelor afectate, inclusiv pacientilor cu greutate normala, care au nevoie doar de o remodelare mica a pielii de la acest nivel. Cu toate acestea, majoritatea pacientiilor care solicita o astfel de interventie sunt pacienti supraponderali care au urmat o dieta prin care au pierdut in greutate si au reusit o stabilizare a acesteia.

Multi din pacienti se plang ca bratele lor se simt si arata ca “ niste aripi de liliac”. In general, o piele flasca cu aspect neplacut apare la femeile trecute de varsta de 40 de ani, la cele care au slabit rapid sau la persoanele care au suferit o scadere in masa musculara, fie datorita unor afectiuni, fie datorita intreruperii exercitiului fizic.

Cum se realizeaza liftingul de brate?

Pentru pacientii care prezinta un exces minim de tesut, probabil acesta se datoreaza unei depuneri de grasime, iar lipoaspiratia poate fi o solutie.

In cazul in care excesul se afla in apropiere de axila, atunci se practica o incizie in apropiere de axila, unde se practica ascensionarea pielii si excizia eventualului exces.

Excesul tegumentar mare si prezenta pielii de calitate slaba sunt indicatii pentru excizia acesteia pe lungimea intregului brat, prin practicarea unei incizii longitudinale din regiunea cotului pana in axila.

Care sunt recomandarile preoperatorii?

Pacientilor fumatori li se recomanda oprirea acestuia cu cel putin cateva saptamani inaintea interventiei. Fumatul poate afecta capacitatea de vindecare. Anumite medicamente care cresc riscul de sangerare, cum ar fi aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii nonsteroidiene, vitamina E sau tratamentele homeopate trebuie sa fie intrerupte inainte de interventia chirurgicala.

Care sunt ingrijirile postoperatorii?

Dupa interventia de lifting de brate, este recomandat sa stati 24 de ore sub supraveghere medicala. Se vor prescrie medicamente antiinflamatorii si antibiotice. De asemenea, trebuie sa purtati o fasa elastica, pentru a preveni deformarile din zona operata, dar si anumite complicatii care pot aparea: sangerari, seroame, edeme. Masajul este indicat dupa suprimarea firelor de sutura, care se va face treptat, dupa primele 7 zile.

Cicatricea rezultata in urma exciziei de piele, trebuie atent ingrijita, initial printr-o igiena riguroasa. Dupa primele doua saptamani, se vor aplica unguente speciale sau plasturi siliconici care vor dirija cicatrizarea si vor preveni cat se poate o vindecare defectuoasa.

Care sunt efectele secundare dupa liftingul de brate?

Cicatricea este initial rosie si va ramane in acest stadiul inflamator timp de cateva saptamani sau chiar luni. Maturarea cicatricei va dura insa un an de zile.

Imediat dupa operatie, unii pacienti pot avea senzatii de apasare in partea superioara a bratului, datorata edemului aparut in urma interventiei. Alteori, pacientii pot simti furnicaturi la nivelul mainilor. Toate aceste simptome dispar in cateva saptamani dupa operatie.

Recuperarea dupa liftingul de brate

Dupa interventie este foarte important ca cicatricea sa nu fie solicitata prin miscari ample. In caz contrar, aceasta se va lati din ce in ce mai mult. De aceea, miscarile bratelor vor fi reluate treptat, iar ridicarea acestora deasupra planului umerilor se va face dupa o luna postoperator.

Riscul ca cicatricea sa devina inestetica datorita tractiunii exercitate asupra ei prin miscari fortate este foarte mare in primele 6 luni. In tot acest timp este recomandata folosirea plasturilor de silicon.