GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => liftingul-de-frunte
)
Ce nada mica sunt! ♥

Liftingul de frunte

Preturi

Vezi preturile

De la 1500 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Supararea, ingrijorarea, furia sau oboseala isi pun amprenta asupra expresiei faciale. Fruntea este cea care, alaturi de ochi, exprima astfel de sentimente prin ridurile care se formeaza la nivelul ei, si care se accentueaza in momentul in care astfel de trairi se repeata. In acest mod, ridurile formate la nivelul fruntii devin permanente, ilustrand in mod eronat starea sufleteasca. Multi pacienti vor sa scape de aceasta infatisare, pentru a obtine o fata senina, lminoasa, cu un aspect proaspat, tineresc.

Imbunatatirea aspectului ridurilor frontale si ascensionarea sprancenelor sunt deziderate pe care le putem obtine printr-un lifting de frunte. Desigur, si alte proceduri complementare pot fi folosite, pentru a obtine un efect mai bun: injectarile de toxina botulinica, de acid hialuronic si peelingurile laser.

Cu se adreseaza liftingul de frunte?

Aceasta interventie chirurgicala este indicate atat femeilor, cat si barbatilor cu varste de peste 40 de ani, care prezinta urmatoarele caracteristici:

  • un aspect cazut al sprancenelor, care confera expresia de oboseala sau tristete
  • ridurile orizontale adanci de la nivelul fruntii
  • riduri adanci de incruntare dintre sprancene si din partea superioara a nasului

Consultatia preoperatorie

Ca inainte de fiecare interventie sau tratament pe care il solicitati, consultatia este necesata si in cazul liftingului de frunte, deoarece medicul trebuie sa inteleaga ce asteptari aveti de la aceasta interventie, iar dumneavoastra sa fiti lamurit daca dorintele pot fi atinse sau nu.

Evaluarea structurii osoase a fetei, caracteristicile tegumentului si a tesuturilor moi atat de la nivelul fruntii, cat si din regiunile adiacente acesteia vor fi evaluate in cadrul primei vizite la medic.

De asemenea, tonicitatea musculara a fruntii si a zonei din jurul ochilor si disponibilitatea tegumentara a zonei trebuie atent evaluate.

Vi se poate indica un lifting facial asociat cu cel frontal sau o interventie de blefaroplastie, prin care se indeparteaza excesl de piele atat de la nivelul pleoapelor superioare, cat si a celor inferioare.

Cum se efectueaza lifting ul de frunte?

In functie de particularitatile anatomice ale fruntii si de dorintele pacientului, chirurgul poate sa va indice un anumit abord chirurgical pentru a rezolva aceasta problema.

In general, pentru a exciza o parte din pielea in exces a fruntii, impreuna cu musculature adiacenta, se practica o incizie in scapt sau chiar la linia de demarcatie a fruntii, in pielea paroasa, dintr-o parte in alta, pana la nivelul urechilor.

Uneori, in cazul in care problema principala este linia dintre sprancene sau din partea de sus a nasului, se poate indica o procedura endoscopica pentru a elimina aceste probleme.

Riscurile liftingului de frunte

Complicatiile liftingului de frunte din fericire sunt rare. In fiecare an mii de oameni apeleaza la astfel de interventii, cu succes, fiind multumiti de rezultate. Cu toate acestea oricine ia in considerare interventiile de chirurgie plastica trebuie sa fie constient atat de avantaje, cat si de riscurile interventiei. Acestea sunt cel mai bine discutate la nivel personal cu chirurgul dvs plastician.

Un exemplu de complicatie ale liftingului de frunte poate fi aparitia hematoamelor (o acumulare de sange sub piele), infectii si reactii adverse la anestezie. Puteti contribui la reducerea riscurilor urmand sfaturile si instructiunile medicului, atat inainte cat si dupa interventia chirurgicala.

Recuperarea postoperatorie

Perioada de recuperare variaza de la pacient la pacient. Chirurgul dvs va poate recomanda sa utilizati pachete de gheata pentru dezumflarea zonei operate.

Trebuie sa evitati medicamente precum aspirina si anti-inflamatoriile ce nu sunt prescrise de catre medic. Fumatul si expunerea la fumatul pasiv trebuie evitate pentru a preveni intrazierile in procesul de vindecare.

Trebuie sa stiti ca edemele si modificarile de culoare pot fi mai pronuntate in unele portiuni ale fetei decat in altele. Nu va alarmati de orice denivelare sau asimetrie temporara, aceste lucruri sunt normale. De obicei umflarea zonelor operate, se observa inca din primele 24 de ore pana la 48 de ore . Majoritatea echimozelor trec dupa 2 saptamani.

Machiajul zonelor operate este permis dupa cel putin o saptamana.

Firele de sutura incep a fi suprimate dupa o saptamana de la operatie.

Miscarile ample ale fruntii trebuie evitate la inceputul perioadei post-operatorie deoarece aceste activitati va pot predispune la sangerare.

Rezultatele liftingului de frunte

Rezultatul ridicarii sparncenelor poate fi subtil sau dramatic in functie de aspectul dvs inainte de interventia chirurgicala, precum si obiectivele specifice pe care dvs impreuna cu chirurgul plastic le-ati stabilit.

Deoarece procesul de vindecare este treptat, trebuie sa va asteptati la cateva saptamani pentru o imagine mai sugestiva a rezultatului obtinut.

Este indicat sa pastrati relatia cu medicul chirurg si dupa terminarea interventiei. Veti reveni la cabinetul medicului dvs, la intervale de timp prestabilite, pentru urmarirea evolutiei interventiei si pentru evaluarea progresului acesteia.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in timpul de recuperare sau aveti nevoie de informatii trebuie sa contactati medicul chirurg plastician.