GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => liftingul-mamar
)
Ce nada mica sunt! ♥

Liftingul mamar

Preturi

Vezi preturile

Lifting mamar fara proteze siliconice — de la 2000 euro.
Lifting mamar cu proteze siliconice — de la 3000 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Odata cu trecerea anilor, sanii isi pot modifica forma din cauza unor factori diversi: sarcinile multiple, perioada de alaptare prelungita, scaderea brusca in greutate sau factorii genetici pot sta la aparitia ptozei mamare. Exista mai multe grade ale ptozei, in functie de pozitia complexului areolo-mamelonar in raport cu santul inframamar, de care trebuie tinut cont in momentul alegerii tipului de lifting mamar.

Ce presupune operatia de lifting mamar?

Liftingul mamar este cunoscut si sub denumirea de ridicare a sanilor si reprezinta o interventie chirurgicala de remodelare a acestora prin excizia tegumentului in exces. In cele mai multe cazuri, areola si mamelonul sunt ptozate destul de mult, proiectia lor aflandu-se sub santul inframamar. Aceste cazuri au indicatie de excizie tegumentara, prin care se creaza un nou continator pentru glanda mamara, care va fi conservata si ridicata in noul “buzunar” tegumentar.

In cazul sanilor cu o ptoza moderata, atunci cand complexul areolo-mamelonar nu este foarte cazut, ridicarea glandei mamare se poate face insa prin introducerea unei proteze siliconice, care sa “lifteze” si sa sustina tesutul glandular mamar. Aceasta indicatie chirurgicala se stabileste doar dupa consultatie.

Pentru a fi sigura daca solutia pentru cazul sau o reprezinta lifting ul mamar, pacienta trebuie sa se prezinte la o consultatie, unde va discuta cu chirurgul sau posibilitatile terapeutice. In general, daca sanul este lipsit de volum, este “cazut” si areola mamara priveste in jos, atunci cu cea mai mare probabilitate are nevoie de un lifting mamar.

In decursul liftingului mamar se poate remodela si areola mamara, in raport cu dimensiunile noului san. Prin indepartarea excesului de piele vor rezulta anumite cicatrici, in functie de metoda chirurgicala recomandata, de care pacienta trebuie sa aiba cunostinta si sa fie de acord cu ele. Acestea sunt in general in forma de “T” inversat, cu latura vertical dinspre areola spre santul inframamar.

Cui se adreseaza liftingul mamar?

  • pacientelor care au un grad de ptoza mai mare sau mai mic, cu deficit de volum glandular sau fara, dar care isi doresc aceasta interventie, fiind un aspect cu implicatii psihice profunde
  • pacientelor stabile emotional si care inteleg foarte bine in ce consta interventia
  • pacientelor care inteleg si sunt de acord cu tipul interventiei chirurgicale si cu faptul ca dupa aceasta interventie vor ramane cu anumite cicatrici mai mult sau mai putin vizibile.

Cum decurge interventia?

Liftingul mamar este o operatie care se desfasoara sub anestezie generala si dureaza in medie 2-3 ore. Discomfortul operator este minim, fiind prezent doar in primele 24-48 de ore sub forma unor dureri moderate in special la locul inciziilor. Uneori sunt necesare amplasarea tuburilor de dren, pentru a evita aparitia complicatiilor: hematoame, sangerari, necroze tegumentare, dehiscenta transelor de sutura, infectii, etc.

Cum decurge recuperarea postoperatorie?

Vindecarea plagilor necesita timp, de aceea in primele doua saptamani contoalele vor fi periodice. In aceasta perioada se vor extrage firele de sutura. Timp de doua luni pacienta trebuie sa poarte bustiera, iar sporturile care necesita miscari ample ale bratelor sunt interzise. De asemenea si dormitul pe burta este nerecomandat. Expunerea la soare este interzisa in urmatoarele luni dupa operatie, deoarece cicatrizarea se poate face defectuos. Recuperarea in totalitate si revenirea la activitatile obisnuite, inclusiv sport, se va face in mod treptat, timp de 2-3 luni de zile.