GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => marirea-sanilor
)
Ce nada mica sunt! ♥

Marirea sanilor

Preturi

Vezi preturile

Augmentare (marirea sanilor) cu proteze siliconice — de la 2200 euro (fara a include pretul implantelor).
Corectia sanilor cu schimbare proteze siliconice — de la 3000 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Sanii au reprezentat dintotdeauna un simbol al feminitatii si frumusetii. De aceea, multe femei au ales sa isi modifice forma si marimea lor apeland la chirurgia estetica.

Marirea sanilor (augmentarea mamara) reprezinta una dintre cele mai frecvente operatii din sfera chirurgiei plastice. Femeile recurg la aceasta metoda de marire a sanilor din diferite motive: fie sanii lor au cunoscut o dezvoltare deficitara, fie datorita modificarilor de marime dupa sarcina sau alaptare .

Sunt o buna candidata pentru augmentarea mamara?

Augmentarea mamara cu ajutorul implantelor mamare este o interventie care se adreseaza tuturor femeilor care isi doresc acest lucru: cele care au sani mai mici decat si-ar dori sau cele care doresc o modificare a formei acestora. Sanii cazuti in urma alaptarii sau a variatiilor de greutate pot beneficia de aceasta interventie. Asimetriile congenitale sau traumatismele aparute la nivelul sanului pot fi de asemenea indicatii pentru augmentarea mamara prin proteze siliconice.

Consultatia

In timpul consultatiei veti discuta impreuna cu medicul dumneavoastra despre dorintele pe care le aveti in ceea ce priveste forma si marimea viitorilor sani. Aceasta discutie il va ajuta pe chirurg sa inteleaga ce asteptari aveti de la interventia chirurgicala si sa va explice in ce masura dorintele dumneavoastra pot fi realizabile si se pot incadra sau nu cu armonia intregului trup.

La consultatie trebuie sa veniti pregatita cu informatiile pe care le aveti despre istoricul dvs medical: informatii despre starea generala de sanatate, prezenta anumitor alergii medicamentoase sau nonmedicamentoase, tratamente medicale sau chirurgicale pe care le-ati urmat, interventii chirurgicale anterioare, inclusiv biopsii sau medicatii curente. Veti fi intrebata despre istoricul familial de cancer de san si despre ultimele investigatii facute la nivelul sanilor (ecografie sau mamografie).

Daca planuiti sa slabiti in urmatoarea perioada de timp dupa operatie, este bine sa spuneti medicului acest lucru, deoarece, pentru un rezultat bun si durabil interventia chirurgicala ar trebui temporizata pana in momentul in care veti dobandi o greutate care va ramane in general stabila.

Daca va ganditi sa ramaneti insarcinata in viitor, trebuie sa mentionati acest lucru, deoarece este un lucru important in alegerea lor. De asemenea, in acest caz, protezele trebuie introduse sub muschiul pectoral.

Intrebari frecvente:

“Mai pot alapta dupa operatia de implant siliconic?”

Prin introducerea implantului in spatele muschiului pectoral, deci in spatele glandei mamare, nu este impiedicata in nici un fel alaptarea, deoarece anatomic si functional, glanda mamara ramane intacta. Prezenta portezei siliconice in spatele glandei mamare, sub pectoral, nu influenteaza nici calitatea laptelui.

“Implantul mamar poate declansa cancerul de san?”

Acest aspect a fost sudiat pe deplin, demonstrandu-se faptul ca incidenta cancerului de san este aceeasi atat la pacientele fara proteze siliconice, cat si a celor care au facut operatia de introducere a implantului mamar.

“Ce fel de proteza imi trebuie? Cum o aleg?”

La consultatie veti discuta cu medicul dumneavoastra si despre asteptarile pe care le puteti avea, despre proportiile armonioase care trebuie sa va conduca in dorinta de a avea sani mai mari. In functie de dorintele dumneavoastra, de anatomia toracelui si dimensiunile sanilor existenti, se proiecteaza dimensiunile implantului mamar care vi se potriveste. Nu alegeti protezele in functie de pret! Nu fiti influentate de faptul ca pretul unei interventii este mic! Acesta poate insemna in realitate o proteza ieftina, de calitate inferioara, care se poate deteriora mai repede. Nici parerile potrivit carora protezele cele mai scumpe sunt cele mai bune nu sunt in totalitate adevarate!

“Ce trebuie sa fac inainte de interventia chirurgicala?”

In afara de examinarile obligatorii (echografie mamara, mamografie, analize sanguine, radiografie pulmonara, EKG) este important sa intrerupeti anumite tratamente: antiinflamatorii, anticonceptionale, suplimente bazate pe vitamin E sau coenzima Q.

“Sunt garantate pe viata implantele mamare?”

Majoritatea producatorilor de proteze mamare garanteaza “pe viata” aceste tipuri de implanturi. Recomandarea este de a schimba implantele dupa 10-15 ani, in cazul in care forma sanului si calitatea pielii se vor modifica in decursul inaintarii in varsta, ajungandu-se la un moment dat ca forma obtinuta dupa interventie sa nu mai ramana aceeasi. Doar aceasta este ratiunea de a se schimba proteza dupa o animita perioada de timp.

In schimb, daca in decursul timpului apar anumite complicatii (ruptura protezei datorita unor traumatisme, contractura capsulara aparuta tardiv sau anumite afectiuni ale glandei mamare cum ar fi de exemplu infectiile), atunci se impune schimbarea implantului siliconic.

In ce consta interventia chirurgicala?

Proteza de silicon trebuie introdusa intr-un “buzunar” care se poate contitui fie in spatele muchiului pectoral, fie sub glanda mamara. Aceste doua pozitionari posibile ale protezei, cat si conditiile anatomice ale pacientei si dorintele acesteia impun practicarea inciziei de introducere a implantului la un anumit nivel. Astfel, cele mai des utilizate incizii sunt: la nivelul santului submamar, la nivelul areolei sau la nivelul axilei.

Interventia chirurgicala se va face cu anestezie generala, va dura in jur de 2 ore si va necesita internare de o zi.

Ce complicatii pot aparea?

Complicatiile imediate postoperatorii sunt comune oricarei interventii chirurgicale: sangerari, aparitia hematoamelor, a infectiilor, dehiscenta plagii, etc. Implantul mamar poate insa determina aparitia unor complicatii specific interventiei.

Contractura capsulara este una dintre ele si consta intr-o reactie cicatriceala pe care organismul o dezvolta in prezenta protezei, in jurul ei. Orice implant mamar va dezvolta o capsula in jurul ei, care are rolul de a izola materialul protezei de tesuturile din jur. Aceasta reactie este una normala, fara a produce simptome. Uneori, insa, reactie cicatriceala de formare a capsului poate decurge anormal, defectuos, generand o capsula fibroasa mai groasa, care antreneaza si tesuturile si in jur si provoca reactii ale acestora si modificari in forma si conturul sanului. Incidenta acestei complicatii este de sub 5% si se poate rezolva printr-o interventie chirurgicala. Alte complicatii pot fi: ruptura implantelor sau deplasarea lor datorita unor eforturi fizice mari si apar in special in cazul protezelor introduse subglandular.

Ce voi simti imediat dupa operatie?

Imediat postoperator se va simti o senzatie de discomfort toracic sub forma de constrictie toracica si febra musculara. Acestea vor fi calmate prin administrare de antialgice. Intensitatea acestora difera de la o persoana la alta, in functie de pragul de sensibilitate. Intr-o zi-doua, aceste simptome scad ca intensitate, iar in decursul primei saptamani activitatile cotidiene pot fi reluate.

Postoperator se introduc tuburi de dren, care vor fi mentinute atata timp cat ele sunt necesare, in general, intre 3-5 zile.

Timp de o luna dupa operatie trebuie purtata fie o banda elastica aplicata la polul superior al sanului (in cele mai multe cazuri), fie o bustiera. In tot acest timp, vor fi interzise anumite miscari ale bratelor si sporturi cum ar fi: inot, tenis, exercitii la sala. De asemenea ridicarea de greutati este interzisa. Este recomandat ca pacienta sa doarma pe spate.

Firele de sutura nu se vor extrage, ele fiind resorbabile. Cicatricea este la inceput rosie, urmand a se resorbi si modifica la culoare in decursul urmatoarelor luni.

Rezultatul augmentarii sanilor

Augmentarea sanilor are ca efect cresterea volumului acestora si o modificare la formei lor. Ca majoritatea femeilor care au facut marirea de sani, veti simti o mai mare incredere in propria persoana.

Rezultatele obtinute dupa implantul mamar de mentin o durata lunga de timp. Exista insa factori care pot modifica in decursul anilor rezultatul obtinut: gravitatia si efectul de imbatranire vor altera volumul si forma acestora, efect care, dealtfel, este aplicabil si in cazul sanilor neoperati. Daca, dupa o perioada de timp masurata in ani de zile, nu veti mai fi satisfacuta de aspectul sanilor, puteti sa apelati la un lifting mamar sau la schimbarea implantelor, restabilind astfel forma dorita.