GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => otoplastia
)
Ce nada mica sunt! ♥

Otoplastia

Preturi

Vezi preturile

Remodelare lobi urechi — de la 800 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Otoplastia, sau corectia urechilor clapauge, este interventia chirurgicala prin care se corecteaza o malformatie a formei catrilajului auricular care modifica la randul ei pozitia urechii in raport cu craniul. Este o interventie destul de des intalnita, deoarece aceasta deficienta a pavilionului auricular a fost si reprezinta in continuare un complex estetic al acestor persoane, care incearca sa isi ascunda “defectul” prin acoperirea lui cu parul lung.

Prin aceasta interventie se remodeleaza cartilajul auricular, redand urechii o forma apropiata de normal si micsorand unghiul format intre pavilionul auricular si extremitatea cefalica.

Cui se adreseaza otoplastia?

Atat adultii, cat si copiii cu varste mai mari de 10-12 ani se pot adresa medicului in vederea realizarii acestei interventii. Operatia este personalizata, tinandu-se cont de particularitatile individuale si este relativ simpla, dar cu rezultate spectaculoase.

Pacientii cu urechi proeminente, cu pavilion auricular mare sau cu o forma anormala a pavilionului se pot adresa chirurgului plastician.

Consultatia

In timpul consultatiei initiale, medicul dumneavoastra va va cere sa va uitati in oglinda si sa indicati exact ce anume va deranjeaza si ce anume doriti sa imbunatatiti. Acest lucru ajuta chirurgul plastician sa inteleaga ce rezultate doriti sa obtineti in urma interventiei si daca acestea se pot realiza in mod realist. Trebuie sa veniti pregatit la consultatie pentru a oferi chiurgului date despre istoricul medical, inclusive interventiile anterioare efectuate sau eventualele traumatisme suferite. Hipertensiunea arteriala, problemele tiroidiene, alergiile sau diabetul sunt afectiuni care trebuie luate in considerare, pentru a evita anumite complicatii ale interventiei.

Cum se realizeaza interventia?

Operatia de otoplastie se face fie cu anestezie locala, fie generala si dureaza aproximativ 2 ore. In cele mai multe cazuri se vor opera ambele urechi, pentru a se obtine simetrie. Incizia este plasata in spatele urechii, in pliul de piele format, fiind asadar ascunsa.

Dupa interventie pot aparea edeme si vanatai in zona operata si este necesara purtarea unei bentite elastice timp de o luna, care sa limiteze aceste efecte secundare.

Durerile dupa aceasta interventie sunt minore, uneori inexistente, iar rezultatul se observa imediat. Asadar, aceasta interventie de corectare a pavilionului auricular este considerata minim-invaziva si cu rezultate spectaculoase pentru persoanele care sufera de pe urma complexului urechilor clapauge.