GET:
Array
(
  [page] => operatii-estetice
  [subpage] => rinoplastia
)
Ce nada mica sunt! ♥

Rinoplastia

Preturi

Vezi preturile

De la 2000 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Remodelarea nasului este una din cele mai frecvente interventii intalnite in cabinetele de chirurgie estetica, atat la femei, cat si la barbati. Nasul reprezinta elementul central al fetei, cu rol in definirea expresiei faciale. De aceea, caracteristicile piramidei nazale trebuie sa fie in armonie cu trasaturile faciale, disproportia dintre acesta si celelalte elemente ale fetei determinand pacientul sa se adreseze cabinetului de chirurgie plastica.

Caracteristicile nasului reprezinta expresia ereditatii. Exista insa si cazuri in care prin traumatisme, piramida nazala are de suferit, fapt care ii indruma pe candidatii acestei interventii sa solicite o consultatie. In cazul nasului traumatizat este bine sa stiti ca o rinoplastie este recomandata dupa 9-12 luni de la traumatism.

Consultatia

Acesta este momentul important in care trebuie sa exprimati dorintele dumneavoastra si sa vi se explice care sunt posibilitatile de remodelare. Asteptarile dumneavoastra trebuie sa fie realiste. In alegerea formei viitorului nas, trebuie sa tineti cont si de celelalte caracteristici ale fetei, iar medicul dumneavoastra va va ajuta in acest sens.

In timpul consultatiei initiale, vi se va cere sa va uitati in oglinda si sa ii aratati medicului exact ce anume doriti sa fie imbunatatit. Astfel, chirurgul plastic va intelege asteptarile dumneavoastra si va va spune cat de realizabile sunt. Rinoplastia trebuie sa redea armonia fetei si increderea in fortele proprii.

La consultatie trebuie sa veniti pregatiti sa relatati istoricul medical. Un nas care a suferit un traumatism sau o alta interventie chirurgicala va necesita o interventie mai laborioasa si mai dificila. De aceea este bine sa spuneti medicului istoricul dumneavoastra, pentru a obtine un efect cat mai bun.

Deviatiile de sept se pot rezolva in aceeasi timp cu rinoplastia. Concomitent cu imbunatatirea aspectului de lateralizare a piramidei nazale produs, uneori, de deviatia de sept, se va putea rezolva si deficienta de respiratie.

Sunt un bun candidat pentru o rinoplastie?

Daca sunteti la o varsta la care s-a oprit procesul de crestere (dupa unii autori in jur de 18 ani) va puteti gandi la o rinoplastie. Trebuie sa aveti o stare de sanatate buna in momentul interventiei, sa abandonati fumatul si sa aveti o atitudine pozitiva si asteptari realiste cu privire la rezultatul interventiei.

Urmatoarele aspecte pot fi indicatii care va pot situa in pozitia unui bun candidat pentru rinoplastie:

 • nasul este prea lat atunci cand este privit din fata
 • exista o “cocoasa” care se vede din profil
 • priramida nazala este prea mare, dezechilibrand armonia fetei
 • varful nasului este prea ascutit sau prea largit
 • narile sunt prea evazate
 • nasul este asimetric

Ce se poate corecta la nas?

Prin rinoplastie se pot modifica atat marimea piramidei nazale (tinand cont de celelalte trasaturi ale fetei), cat si latimea nasului si a orificiilor narinare. Varful nasului poate fi ascensionat sau mai coborat, iar profilul piramidei poate fi corectat de eventualele excrescente (“cocoasa” ) sau depresiuni.

La consultatie vi se va explica tipul de rinoplastie recomandata. Aceasta poate fi realizata prin metoda inchisa, cand inciziile sunt plasate in interiorul nasului sau metoda deschisa, atunci cand adordul remodelarilor osoase si cartilaginoase se face printr-o mica incizie la nivelul columelei. Prin rinoplastia dechisa abordul este mult mai mare, motiv pentru care pot fi remodelate toate structurile anatomice nazale. Edemul insa este mai mare si recuperarea ceva mai intarziata.

Rinoplastia poate fi totala (corectia tuturor elmentelor, osoase si cartilaginoase) sau partiala (remodelarea doar a structurilor cartilaginoase).

In multe cazuri, anumite probleme de respiratie care au legatura cu structurile nazale interne (deviatia de sept) pot fi corectate in acelasi timp cu remodelarea nazala estetica.

Ce se intampla dupa operatie?

Interventia chirurgicala dureaza in medie 2-3 ore si necesita anestezie generala. Discomfortul postoperator este minim. Pot aparea dureri care raspund bine la antialgice. Edemul si echimozele se amelioreaza cu compreze reci si pot dura 2-7 zile. In primele 24-48 de ore, orificiile narinare vor fi obstruate cu mese introduse endonazal. Vindecarea chirurgicala are loc dupa o saptamana, insa rezultatul final se obtine in decursul a catorva luni. Puteti sa va reluati activitatea dupa 10-14 zile.

In timpul perioadei de recuperare postoperatorie aspectul nasului poate sa nu coincida cu ce va doreati. Procesul de remodelare dureaza, asa ca nasul poate fi asimetric, edematiat, prezentand zone cu sensibilitate redusa sau chiar usor dureroase. Toate acestea vor disparea in urmatoarele saptamani.

Recomandari dupa interventia chirurgicala:

 • Prezentati-va la controale medicale zilnice in prima saptamana (cand se vor evacua mesele compresive intranazale si se va inlatura atela de imobilizare) si la cateva zile in saptamana a doua
 • Evitati frigul, aglomeratiile sau posibilele lovituri sau traumatisme la nivelul piramidei nazale operate
 • Evitati efortul fizic timp de o luna de zile
 • Evitati expunerea la conditii de frig sau expunerea la caldura timp de o luna.
 • Dupa 4-6 luni se poate evalua rezultatul al acestei interventii, timp in care se recomanda sa tineti legatura cu medical curant.

Vindecarea dupa rinoplastie este un proces gradual, de aceea evaluarea finala a rezultatului se face dupa minimum un an, insa modificarile estetice sunt vizibile in cateva saptamani dupa interventie.