GET:
Array
(
    [page] => operatii-estetice
    [subpage] => sindromul-de-canal-carpian
)
Ce nada mica sunt! ♥

Sindromul de canal carpian

Preturi

Vezi preturile

De la 500 euro.

Preturile afisate sunt preturi aproximative si se stabilesc dupa consultatia initiala, atunci cand se face evaluarea pacientului. Preturile pot varia in functie de durata interventiei, dimensiunile leziunii sau suprafata tratata. Mai multe informatii despre preturi.

Canalul carpian este situat la baza palmei si este delimitat de structuri osteofibroase si contine cea mai mare parte din tendoanele degetelor si nervul median. Aceasta structura nu se poate extinde aproape deloc, asa ca, orice inflamatie care apare la nivelul structurilor constituente poate produce compresia celorlalte din jur. Cel mai afectat este nervul median – un nerv senzitiv si motor, extreme de important la nivelul mainii.

Simptomele sindromului de canalul carpian

Cele mai frecvente acuze ale pacientilor sunt: amortirea mainii, caderea lucrurilor din mana fara ca pacientul sa constientizeze acest fapt, furnicaturile, durerile nocturne care trezesc pacientul din somn. Degetele cele mai afectate sunt degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu, care reprezinta teritoriul de inervatie al nervului median. Exista pacienti care acuza senzatii de racire a mainii, aparand chiar modificari de culoare la nivelul tegumentelor.

Cauzele sindromului de canal carpian

Cele mai comune cauze ale sindromului de canal carpian sunt reprezentate de stresul cronic repetitv asupra articulatiei pumnului, astfel incat nervul median poate fi iritat in loja in care este situat, uneori chiar comprimat. Aceasta compresie a nervului median intrerupe influxul nervos de la nivelul lui, fiind afectata functia acestuia atat senzitiva, cat si motorie.

Pozitiile anormale sau miscarie de flexie-extensie repetate la nivelul incheieturii, fracturile sau luxatiile pumnului, inflamatiile aparute la acest nivel sunt cateva din cauzele care pot comprima nervul median in canalul prin care trece.

Tratamentul sindromului de canal carpian este exclusiv chirurgical. Prin sectionarea chirurgicala a ligamentului care acopera in partea superioara acest canal, componentele aflate in interiorul lui se destind, iar nervul median este decomprimat. La scurt timp dupa aceasta decompresie, functionalitatea nervului median se reface, iar simptomele se remit treptat si in totalitate.