GET:
Array
(
    [page] => vascular-clearscan
)
Ce nada mica sunt! ♥

Tratamenul Vascular ClearScan

Un nou concept in tratamentul venelor, al dilatatiior capilare si al pielii inrosite.

Inestetice si destul de greu de ascuns, vasele de sange vizibile de pe fata si de pe picioare, hemangioamele, dar si roseata persistenta din obraji devin adevarate obsesii. Daca modificarile vasculare ale fetei pot fi acoperite cu fond de ten, pentru vasele sparte de la picioare nu erau disponibile decat injectiile sclerozante. Insa pana acum, cand ClearScan aduce o lungime puternica de unda laser, dar si un sistem de atenuare a durerii si protectie a epidermei. Astfel, pulsul laser traverseaza pielea spre tinta proprie: hemoglobina din vasele de sange, pe care le inchide si le elimina.

Ce este tratamentul Vascular ClearScan?

ClearScan este un noua metoda laser de tratament al vaselor vizibile, dilatatiilor capilare, vaselor sparte, hemangioamelor sau modificarilor de culoare ale pielii. Tratamentul ClearScan poate fi individualizat fiecarei afectiuni in parte, pentru a obtine rezultatul dorit.

Clear Scan se poate aplica in orice zona a corpului unde vasele de sange din piele sufera modificari. Cele mai frecvente zone tratate sunt fata, picioarele, gambele, gatul si decolteul.

Ce afectiuni pot fi tratate cu Vascular ClearScan?

  • Inrosiri ale pielii
  • Capilare sparte
  • Teleangiectazii
  • Vasele faciale
  • Rosacea
  • Vene reticulare
  • Hemangioame

Cum actioneaza laserul vascular ClearScan?

Energia undelor laser este capabila sa penetreze in tesuturile mai profunde, producand coagularea selectiva a sangelui din vase, care va fi ulterior absorbit, fara a afecta straturile superficiale ale pielii. Vasele pot disparea, se pot inchide sau deschide la culoare, pot deveni mai elevate la nivelul pielii sau pur si simplu pot ramane la fel, fara nici un fel de modificare a aspectului. In acest caz, inchise fiind, vasele vor disparea in timp, prin resorbtia sangelui. Aceste multiple modificari care survin ca urmare a tratamentului cu laser depind de adancimea la care sunt situate vasele de sange, de diametrul si gradul de oxigenare a sangelui din lumenul lor.

Cate tratamente sunt necesare pentru a obtine efectul dorit?

In unele cazuri sunt necesare tratamente repetate, in functie de raspunsul individual. De accea, cateva tratamente spatiate la 4-6 saptamani vor aduce rezultatul dorit. Exista insa si pacienti la care efectul dorit se obtine dupa doar o sedinta de ClearScan. Rezultatele pot fi evaluate insa numai la cateva saptamani dupa tratament, desi efectele laserului asupra vaselor se observa imediat dupa prima sedinta,

Cat timp dureaza recuperarea?

Eliminarea vaselor de sange inestetice cu ajutorul ClearScan este o procedura non-invaziva, care nu are o perioada anume de recuperare. Este recomandata o activitate fizica moderata imediat dupa tratament, chiar repausul, daca este posibil.

Eritemul si edematierea pielii sunt reactii normale care dispar dupa 4-6 ore. Anumiti pacienti pot dezvolta reactii asemanatoare urticariei, dar care dispar in cateva ore.

Ce se intampla in timpul procedurii?

Ochii tai vor fi protejati de ochelari speciali. In timpul transmiterii energiei undei laser spre zona-tinta (care este hemoglobina din vasul de sange), poti simti pentru timp scurt o intepatura calda. Acest lucru semnifica faptul ca pulsul laser este absorbit in vasele nedorite, inchizandu-le. Procedura poate dura de la cateva minute pana la o jumatate de ora, durata acesteia depinzand de marimea zonei care trebuie tratata.

In timpul tratamentului se pot simti o usoare intepaturi calde dupa aplicarea repetata a pulsurilor. Nu este insa nevoie de anestezie locala. Dupa tratament dispare orice discomfort.

Ce fel de ingrijiri dupa tratament sunt recomandate?

Este important sa respectati toate instructiunile medicului, care iti va recomanda anumite produse de ingrijire a pielii. Acestea vor minimaliza riscul unor reactii inflamatorii si vor asigura o vindecare rapida si sigura. Daca activitatea zilnica nu va permite repausul de mers sau de stat in picioare pentru de cel putin 12 ore dupa tratament, atunci este indicat ca tratamentul sa fie efectuat la sfarsitul zilei de lucru. Anumite vase denaturate de laser vor fi reabsorbite de corp dupa o perioada de timp, in ceneral dupa 2-3 saptamani. Multe capilare vor deveni invizibile imediat dupa tratament.

Pentru a preveni uscarea pielii si formarea de scume, se vor aplica pe zonele tratate creme hidrtatante. Dupa aceste tratamente pielea ta va fi sensibila la razele ultraviolete, de aceea va fi intrezisa expunerea directa la soare pana cand pielea se va vindeca. Acoperirea pielii cu o crema cu un factor de protectie solara este importanta.

Galerie foto